Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniPe vremea asta schimbatoare, ce-ati zice de un preparat vitaminizant si cald ? Din doua-trei lamai zemoase, 1 l de apa fierbinte si doua linguri de miere (adaugate cand apa se mai raceste un pic, ca sa nu stricam proprietatile mierii!) iese o limonada calda super.
-
acum 11 aniO bautura foarte indicata pe perioada verii si nu numai este ceaiul de menta, usor de preparat, prin infuzia frunzelor de menta, fie simplu, fie in amestec cu ceai verde, la care se poate adauga lamaie sau portocala. Mult mai sanatos decat bauturile carbogazoase si, desi n-am crede, chiar mult mai racoritor, ceaiul de menta revigoreaza si are un efect general de bine asupra organismului. Este sursa naturala de antioxidanti, iar datorita uleiurilor volatile actioneaza si in cazul tulburarilor digestive. Desi poate fi baut si rece, eu il prefer cald si bine indulcit.
-
acum 11 aniEu am incercat de cateva ori un amestec de menta, ceai alb, musetel. Am pus toate acestea in apa clocotinda, am lasat cateva secunde, iar apoi am bagat in frigider. Se serveste rece.
-
acum 11 aniDe azi oficial a inceput vara, si cu totii fugim dupa ceva racoritor cum ar fi inghetata, bere, suc (rece si multe cuburi de gheata); cu toate ca poate parea ciudat dar pe o vreme super calduroasa ca sa nu simti caldura prea tare sunt recomandate ceaiurile calde (nu fierbinti). Incercati sa beti un pahar de apa rece ... si o sa vedeti cat de mult transpirati dupa, si incercati sa beti un ceai cald atunci cand va este sete si o sa observati diferenta.
-
acum 11 aniAm incercat recent ceai de menta verde si foarte multa lamaie. Practic o limonada cu ceai de menta in loc de apa si indulcita de preferinta cu miere. E foarte gustoasa rece, de la frigider, energizanta din cauza lamaii, revigoranta din cauza mentei. Si ca sa continuu cu acelasi topic, al bauturilor racoritare naturale, le recomand pe cele rezultate din fructe de sezon, asadar proaspete. Ultima bautura de acest gen a fost una rezultata dintr-un castron de capsuni, sucul de la o lamaie, apa plata si f putina miere sau zahar, totul omogenizat in blender. Capsunile contin foarte multa fructoza, de aceea poate nici nu veti simti nevoia sa mai adaugati nimic sa indulciti bautura. Cu putina gheata, e super racoritoare. Si unde mai pui ca e si sanatoasa, contine fibre si vitamine.
Voi incerca si cu zmeura sau mure cand le va veni randul sa se coaca in gradina. Inca nu-mi dau seama cum as putea face o bautura din cirese... ca tot e vremea lor.
Poate aveti voi sugestii ? ;)
-
acum 11 aniPe langa clasicul compot de cirese ce poate fi servit fie cald fie rece, uite o bautura racoritoare cu cirese si grepfrut... iti trebuie ceva ingrediente da rezultatul ... e super :D
Ingrediente :
- 100 ml lichior de cirese
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 g cirese
- apa minerala
- 6 cuburi de gheata
- 2 felii de portocala
- 6 felii de grepfrut cu miezul rosu
- frunze de menta
- zahar tosMod de preparare: scoti samburii la cirese si le pui in blender un minut. Umezesti gura a doua pahare in care vrei sa servesti bautura, le treci prin zahar tos, apoi torni in ele ciresele mixate, zeama de lamaie si lichiorul de cirese. Completezi cu apa minerala, avand grija ca straturile ingredientelor sa ramana distincte. Adaugi cuburi de gheata sfaramata, iar deasupra pui pulpa zdrobita de grepfrut cu miezul rosu. Ornezi paharele cu o felie de portocala, frunze de menta si servesti imediat.
-
acum 11 aniDin cirese am incercat eu sa fac un smoothie. Am spalat ciresele, le-am scos samburii, apoi le-am pus in blender, cu o jumatate de banana, iaurt cu aroma de capsuni (ca sa fie si mai multe arome in pahar :D ) si un cub de gheata. A iesit bun, dar un pic acrisor (eu mananc mai dulce). Daca pui visine, chiar cred ca trebuie niste miere de albine sau zahar.
-
acum 11 aniCum anotimpul rece deja ne bate la usa, si am inceput sa mai punem o hainutza in plus ca sa ne mentinem caldurica, in acelasi timp ne putem incalzi si cu ajutorul ceaiurilor. In comert gasim ceaiuri din tot felul plante si fructe cu o gama variata de arome, dar sa nu uitam sa adaugam un pic de lamaie si o lingurita de miere de albine in fiecare cana. Vitamina C ne intareste organismul iar mierea ne indulceste
-
acum 11 aniHmmm, abia astept noptile alea de iarna la gura sobei (/ caloriferului) cu prietenii, la un ceai aromat sau la o cana de vin fiert... Am inceput deja sezonul. De obicei foloseam pentru vin fiert doar zahar, scortisoare si piper boabe. De data aceasta am adaugat si seminte de cardamon, ghimbir, cuisoare si anason si am obtinut un amestec foarte aromat. La final am adaugat si felii de portocala. Nu uitati ca zaharul se adauga in vin dupa ce acesta incepe sa fiarba :p, ca sa nu-i taie din tarie.
-
acum 11 aniMihaela, aprob pozitiv :D. Nimic nu se compara cu o cana de vin fiert dulce si aromat cand ajungi acasa intr-o zi geroasa. Cu mentiunea ca de vreo doi ani sunt o comoda (a se citi m-am lenevit) si folosesc cu succes amestecurile de condimente pentru vin fiert din comert. Nu mai stiu exact marca, dar sunt plicuri partial transparente prin care vad bucatele de scortisoara si seminte de cardamom. Merge si cu putina coaja de portocala daca nu vrei sa sacrifici fructul in sine pentru vin (baietii mei sunt mari devoratori de portocala, nu prea pot folosi feliile :P).
-
acum 11 anipentru zilele reci prefer ciocolata calda. cu putina ciocolata sau frisca, dupa reteta traditionala. cand ne adunam mai multi, la putere e vinul fiert. m-am invatat minte si cum sa-l fierb, adica sa NU mai stau aplecata peste oala ca imediat ma prind aburii alcoolului :D. as cam fi Stan Patitul :)). Si eu folosesc niste pliculete, dar cel mai adesea am scortisoara si portocala in casa. uneori mai pun si niste ciocolata. adica la vreo 2-3 minute dupa ce pun la fiert coaja de portocala si vinul, adauga ciocolata si amestec pana cand se topeste de tot. ca sa fiu sigura de rezultat, trec compozitia prin blender, la final. e delicios!