Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 6 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Cu totii iubim gogosile, mai ales cele facute in casa.
    Ingrediente : 500 g faina; 1 cub drojdie proaspata; 50g unt; coaja de la o lamaie; 250 ml lapte; un varf de lingurita de sare; 1 plic zahar vanilat; un ou; 200 g ciocolata si 100 ml smantana.
    Mod de preparare : Punem intr-un vas laptele caldut impreuna cu drojdia si zaharul vanilat, si amestecam pana cand se dizolva. Intr-un castron punem faina, oul, praful de sare si amestecam pana cand se omogenizeaza. Adaugam acest continut in vasul in care avem laptele si framantam. La sfarsit adaugam esenta de lamaie, coaja de lamaie rasa si untul si amestecam din nou. Lasam aproximativ 25 de minute aluatul la crescut, nu este obligatoriu la cald, dupa care intindem cu facaletul foi de 2 cm. Cu ajutorul unui pahar intors facem formele de gogosi si le punem la prajit. Cand terminam toata compozitia de prajit, facem glazura de ciocolata. Pentru aceasta, punem smantana la incalzit (sa nu fiarba), si adaugam ciocolata. Dupa ce s-a topit toata cantitatea de ciocolata, turnam peste gogosi aceasta glazura pentru a le oferi un gust deosebit.

    • Vote Down0Vote Up
  • 3 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 6 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mie-mi plac minciunelele... aluatul se face cam ca cel de mai sus, insa, pentru a fi mai pufoase putem folosi niste lapte acru batut si dupa ce a crescut aluatul destul, se intinde pe masa si se taie cu cutitul dreptunghiuri carora le facem o crestatura pe mijloc prin care trecem doua colturi si obtinem un fel de "fundite". Le prajim pana se rumenesc frumos, le pudram cu zahar sau le servim cu dulceata de coacaze, de afine, de cirese amare... un deliciu!! =P~

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Super idee pentru week-end-ul care vine. Dar cred ca o sa inlocuiesc gogosile cu langosi, ca pustiul meu ii prefera. Si sincer, si eu prefer sa fac langosi, pentru ca presupune mai putin manipulare de faina, care ma face sa mi se strepezeasca dintii.
    Ingrediente:
    - 600 g faina
    - 400 ml apa calduta
    - un cub de drojdie de aprox 25 g
    - 1 lingura de sare
    - 1 lingura de zahar
    - ulei din belsug
    - branza, sau magiun sau ce umplutura va trece prin cap (optional). Mie imi plac simpli, dar fac cativa umpluti pentru copil.
    Intr-un bol se pune drojdia si se toarna apa calda (40 de grade). Se dizolva drojdia in apa si se adauga faina, sarea si zaharul.
    Se amesteca bine, apoi se ia la framantat. Va fi un aluat moale si lipicios si framantatul nu va fi deloc placut, deci, daca aveti o masina de facut paine, puteti alege un program de framantat.
    Aluatul bine framantat se aseaza intr-un bol uns cu ulei din belsug, se toarna ulei si pe suprafata aluatului si se lasa intr-un loc caldut cel putin 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, aluatul se rastoarna pe planul de lucru bine uns cu ulei.
    Intr-o tigaie sau cratita cu peretii grosi se toarna ulei cam de 2 degete bune. Se pune cratita (tigaia) la incins.
    Cu mainile unse de ulei, se rup bucati cam de marimea unui ou marisor (sau cat de mari doriti langosii) care se aplatizeaza pe planul de lucru bine, bine uns, modelandu-se langosii. Daca doriti langosi crocanti, subtiri si basicati (mmm, preferatii mei) , intindeti aluatul mai subtire, daca ii doriti mai consistenti, lasati-l ceva mai gros.
    Atentie mare, nu va speriati, aluatul trebuie sa fie moale si curgator si lipicios, deci este esential ca mainile sa fie biiine unse cu ulei, asa ca langosii se transfera cu grija in uleiul deja incins. Se prajesc pe ambele parti cat sa fie brun – aurii. Se scurg bine de ulei si se mananca, de preferinta, calzi.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    da, si eu prefer langosi cu telemea. dar la fel de bune sunt si turtele coapte pe plita (la tara) sau in ceaun (varianta de apartament). nu folosesc deloc ulei ori gresez cu foarte putin unt. au o aromaaaa! merg de minune cu dulceata de cirese amare.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5