Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 7 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Zilele trecute am facut un adevarat haos in bucatarie, chinuindu-ma sa curat 4 pesti proaspat perscuiti dintr-un iaz din apropierea Iasiului. Cum nu ma dau in vant dupa curatatul pestelui, nici nu am prea multa experienta in a-l gati. Asa ca am lasat deoparte varianta cu peste prajit, si am rasfoit internetul cautand o reteta de peste la cuptor in crusta de sare. Aparent, e foarte simplu: pui pestele curatata in tava si il acoperi cu sare cat cuprinde. Se da la cuptor iar cand sarea capata o culoare aramie si se intareste la suprafata, pestele e gata. Ei bine, ar fi trebuit sa fie atat de buna carnea alba a pestelui dar am dat peste o tona de sare in schimb... Mi-a parut rau dupa pesti, as fi vrut sa ii gatesc cum trebuie, asa ca daca are cineva reteta corecta sau secretul unui peste in crusta de sare nesarat, rog de urgenta sa ma sfatuiasca !
    Nu de alta, dar si orgoliul meu e la mijloc si vreau sa fiu invingatoare pana si sub muntele de sare :)))

    • Vote Down0Vote Up
  • 8 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 7 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Nu cred ca e gresita reteta, dar depinde in mare parte si de ingredientele folosite, cele doua cate sunt :p, adica ce fel de peste era si daca ai folosit sare grunjoasa sau fina :-D. Dupa ce e curatat de solzi si intestine, pestele se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie care sa absoarba apa si grasimea... astfel eviti ca pestele sa "absoarba" la randul lui toata tona aia de sare.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    din cate stiu eu, trebuie folosita sare grunjoasa, ca sa nu se topeasca de tot, ci numai cat sa formeze crusta. dar si eu sunt sceptica in privinta acestei retete. mi se pare cam imposibil ca pestele sa nu se sareze foarte mult. si chiar daca il stergi bine, parca tot lasa apa, iar asta topeste sarea.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Nu stiu ce pesti ai folosit, dar reteta asta testeaz-o pe niste pesti mai seriosi, de preferat crap (sau mai mare). Pentru ca, oricate trucuri ai aplica, daca tot ce ai sunt niste carasi, oricum vor iesi mai sarati decat suporta rinichii.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Fetele am nevoie de ajutor vreau sa pregatesc un bors de peste pentru cineva drag care e inebunit dupa peste..insa mi-e imi displace la nebunie asa ca habar nu am cum se pregateste. Sfaturi?????

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    DETEST borsul/ciorba de peste. Si asta numai pentru ca in copilarie am petrecut 2 saptamani in Delta unde toate felurile de mancare contineau peste. Cred ca daca aveam pofta de vreo prajitura de casa, in mod sigur gaseam ceva din peste in ea... Drept urmare, nu am reusit sa trec peste "drama" de atunci si nici nu pricep cum unora le place gustul de peste in ciorba... Cu toate acestea insa, recunosc ca uneori am apreciat felul in care se vede bucata de peste crap intr-o farfurie cu zeama, legume, verdeata etc, tot ce poate contine un bors. Din ce am vazut pana acum, se fierbe pestele, se calesc legumele si se pun la fiert separat, se adauga bors acru si condimente, un ultim clocot se da cu pestele fiert iar la final se presara verdeata.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Deci, va informez ca am incercat sa fac un bors de peste pe care am reusit sa il nenorocesc. Mirosul oribil, gustul te baga in spital iar aspectul te face sa iti doresti sa nu mai mananci cel putin o luna de zile. Asa ca....raman inca la stadiul un dezastru la oala cu bors:).

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    :)) eu ador mirosul de bors de peste. Cum ai pregatit tu, Eleno, borsul? Eu il fac cu putin orez, asa cum il gateste si mama. Mirosul de mancare din bucatarie il scoti foarte usor daca pui la fiert niste otet cu apa, dar sa fie pe foc mic. Recunosc ca prima data cand am facut bors de peste, l-am facut cam gros, adica pusesem mai mult orez decat trebuia, dar in privinta mirosului si a gustului nu am avut niciodata probleme.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    ceva cu adevarat deosebite facute din peste, sunt rulourile de salau cu orez, o adevarata bunatate :D. Ca ingrediente avem nevoie de : 700 g file de salau; sare; piper; cimbru; 6 catei usturoi; 3 ardei capia; 1 lingurita boia iute; 3 cepe; 6 rosii; 3 linguri ulei de masline; 350 g orez cu bobul rotund; 1 legaturi patrunjel; zeama de la 2 lamai; 300 ml vin alb dulce; 4 bete de frigarui;
    Mod de preparare : printr-un jet de apa rece se trec bucatile de peste si apoi se lasa la curs. Apoi se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu ulei, cu cimbru si usturoi pisat. Ruleaza si prinde cu bete de frigarui, apoi puns sa fiarba in apa clocotita, timp de 15 de minute. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se aranjeaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu vin si zeama de lamaie si se baga în cuptor. Intre timp, se curata ardeii, se taie cubulete, rosiile se oparesc si se taie marunt, ceapa se taie solzisori si se calesc in uleiul de masline. Spre sfarsit, se condimenteaza cu sare, piper si boiaua iute. Se fierbe si orezul si se prepara cu sare si ulei, dupa preferinta. Dupa ce s-a facut salaul, se serveste cu sosul picant si orezul fiert si se orneaza cu patrunjel verde.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5